In de vorige video zag je hoe de koffie door de depulper ging. In de volgende video zie je het laatste stadium van wat er in deze machine gebeurt.

Voor elke kwaliteit koffie is er wel een markt

In de Tarrazu regio gaat het voornamelijk om kwaliteit. Boeren doen er alles aan om goede kwaliteit te leveren want daar krijgen ze natuurlijk meer geld voor.

Nu is het helaas niet zo dat 100% van de koffie die er groeit ook daadwerkelijk kwalitatief hoog is. Er zitten altijd koffiebessen tussen die niet voor ‘hoge kwaliteit’ door kunnen. Dit kan zijn doordat er tijdens het groeien of ergens in het proces iets is mis gegaan. Weggooien is geen optie, verkopen juist wel.

Voor elke kwaliteit koffie is er wel een markt, dus de boer is zeker dat ook de ‘mindere’ kwaliteit verkocht wordt. Wat daarmee gebeurt en hoe dit er precies uitziet zie je in de volgende video.

 

About Jessica Tolboom

Tot 2011 wist ik NIETS van koffie en pronkte er een Senseo op mijn aanrecht. Inmiddels ben ik Professioneel Barista & Baristatrainer en is mijn kennis over koffie door de jaren heen enorm gegroeid. Het leukste vind ik dan ook om mijn koffiekennis te delen met koffieliefhebbers.

Plaats een reactie