Je bent een enorme liefhebber van koffie. Niet alleen het drinken ervan, maar ook het zetten heeft je interesse. Dat laatste is echter niet makkelijk gebleken en nu ben je op zoek naar een manier om jouw ideale kop koffie te kunnen zetten.

En wat jouw ideale kop koffie is, hoeft niet de ideale kop koffie van iemand anders te zijn. Dat maakt koffie ook zo ontzettend interessant.

Uiteindelijk wil iedere koffieliefhebber maar één ding: intens kunnen genieten van zijn of haar perfecte kopje koffie. We varen met z’n allen naar dezelfde bestemming alleen gebruikt iedereen een ander koffieschip om er te komen.

Zelf ben ik de afgelopen jaren behoorlijk heen en weer geslingerd van schip naar schip.

Het begon bij filterkoffie met warme melk. Van daaruit ging ik naar het Senseo schip. Dat me leidde naar de cafetière met voorgemalen koffie. En inmiddels geniet ik thuis van hoge kwaliteit koffiebonen gezet met een espressomachine, volautomaat of een van de nieuwe filtermethodes.

Waarschijnlijk herken je jezelf wel ergens in mijn koffiereis en ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen.

Sinds 2011 werk ik als professioneel barista en baristatrainer en heb ik onwijs veel mogen leren over de wondere wereld van de koffie.

Via Koffierevolutie deel ik graag mijn opgedane kennis met jou zodat jij een betere (thuis)barista kunt worden en steeds dichterbij je ideale kop koffie kunt komen.

Wat is Koffierevolutie?

Eigenlijk is Koffierevolutie een platform voor iedereen die interesse heeft in koffie. Of je nu een thuis hobbyist bent of als professional aan het werk bent, iedereen is welkom.

Ondanks dat ik erg veel kennis heb over koffie ben ook ik nooit uitgeleerd en met dit platform kunnen we onze kennis bundelen en van elkaar leren.

Binnen de koffiewereld kunnen we eigenlijk onderscheid maken tussen twee ‘werelden’. De ene wereld is de specialty coffee wereld. Hierbinnen bevinden zich de professionals en de barista’s die op hoog niveau koffie bereiden. Op dit niveau wordt alleen gebruik gemaakt van de hoogste kwaliteit koffiebonen en apparatuur.

De andere wereld is de wereld waar jij je waarschijnlijk in begeeft: de alledaagse koffiedrinker. Binnen deze wereld zitten koffieliefhebbers die graag van goede koffie genieten maar dingen niet tot in het extreme trekken.

Naar mijn mening heerst er nog een groot gat tussen de specialty coffee wereld en de alledaagse thuisgebruiker en met behulp van Koffierevolutie probeer ik deze twee werelden dichterbij elkaar te brengen.

Op Koffierevolutie deel ik met jullie artikelen, workshops en andere info op het niveau van de specialty coffee wereld maar wel in Jip & Janneke taal zodat iedereen de kennis kan consumeren.

Al snel zul je erachter komen dat je met de juiste kennis over koffie enorme verbeteringen kunt realiseren in de smaak van je bakkie pleur. En dat is precies wat ik zo leuk vind aan mijn werk. Een paar kleine aanpassingen kunnen al voor grootste resultaten zorgen :-D!

Wie is Jessica?

Hoi, ik ben Jessica en ik werk sinds 2011 als barista en baristatrainer. Een barista kun je vergelijken met een wijnconnaisseur, alleen is een barista iemand die veel weet over koffie (alhoewel ik ook nog elke dag bijleer 🙂 )

Elke dag ben ik wel met koffie bezig, ofwel door het te zetten, te drinken, er over te lezen of zoals op dit blog er over te schrijven. Ik denk dat je inmiddels wel kunt stellen dat er koffie door mijn aderen stroomt.

Ik begon ooit als barista door bij een bedrijf te werken dat barista’s op locatie inzet waarbij ik op beurzen en evenementen stond om mooie kwaliteitskoffie te serveren. Hier leerde ik de kneepjes van het vak en werd me duidelijk dat koffie zetten niet alleen maar een ‘druk op de knop’ is maar echt vakmanschap.

Na het behalen van mijn SCAE level 1 en 2, een soort koffie diploma dat in veel landen gebruikt wordt, ben ik voor mezelf begonnen.

Ik rij nu heel Nederland door om voor zowel particulieren als bekende en minder bekende horecazaken en bedrijven trainingen en workshops te verzorgen. Ook word ik nog regelmatig ingezet op evenementen om mooie koffiedranken te maken. Inmiddels ben ik SCAE Authorized Trainer en kun je bij mij alle cursussen volgen die onder de module ‘Barista Skills’ vallen.

Naast al deze prachtige koffiegerelateerde werkzaamheden voelde ik dat het tijd werd om een nieuw avontuur aan te gaan. Samen met mijn vriend Maik, die de technische kant van deze site verzorgd, ben ik daarom koffierevolutie.nl begonnen.

Om jou het BESTE en meest COMPLETE trainingsmateriaal over koffie te geven dat je kunt vinden op internet. Ik wil graag mijn kennis op een laagdrempelige manier met je delen, ongeacht het materiaal dat je gebruikt, je achtergrond of budget.

Verder wil ik dat je weet dat ik altijd het beste met jou voor zal hebben. Alles dat ik je leer of aanbeveel op deze site komt voort uit mijn passie voor koffie en ik zal je dan ook nooit iets verkopen of aanraden als ik er zelf niet 100% achter sta.

De mensen achter Koffierevolutie

Momenteel bestaat het Koffierevolutie team nog maar uit 2 mensen, namelijk mijzelf en mijn vriend Maik. Ik produceer alle content, artikelen en berichtjes op social media. Maik verzorgt de techniek en alle marketing.

Jessica

Maik

Als je het leuk vindt kun je ons volgen op social media. Het lijkt mij in ieder geval heel leuk om je te ontmoeten!

Instagram: (@koffierevolutie)

Facebook: (https://www.facebook.com/koffierevolutie)

Doe jij mee met de Koffierevolutie?

Super dat je al tot zo ver hebt gelezen, bedankt daarvoor. Als jij meer wilt weten en leren over koffie dan weet ik zeker dat je bij mij aan het juiste adres bent.

Benieuwd wat de logische volgende stap is?

Als je nieuwsgierig bent hoe het gesteld is met jouw koffiekennis speel dan onze gratis koffiequiz. Bovendien ontvang je dan van mij regelmatig emails met waardevolle info over koffie én onze 14-pagina’s tellende PDF ‘Koffie voor Beginners’.

Ben Jij Benieuwd Hoeveel Je Over Koffie Weet?

Speel dan onze gratis Koffie Quiz en kom erachter of je koffiefabels van koffiefeiten kan onderscheiden.

  • 10 Vragen over Koffie
  • Na Afloop Krijg Je Direct Je Resultaat Te Zien
  • Je Ontvangt Daarnaast Ook Regelmatig Emails met Interessante Koffie Info én Onze 14 Pagina's Tellende PDF 'Koffie Voor Beginners'

Ik zie je snel ergens op het blog!

Groetjes,
Jessica Tolboom