Groeien – plukken – depulpen – drogen in de zon – drogen in de machine – en dan…

Rusten

Zijn we er al?

Bijna.

Zodra het gewenste vochtgehalte is bereikt worden de koffiebonen met daaromheen de hoornschil in zakken opgeslagen. Dit is een belangrijke stap omdat bij deze stap de smaken in de koffie zich goed kunnen ontwikkelen. De koffie laten rusten gebeurt meestal voor een periode van één tot drie maanden.

Als de koffie lang genoeg heeft gerust gaan de zakken open en wordt de hoornschil verwijderd. De hoornschil is een beschermingslaag om de koffieboon heen.

Daarna wordt het nog: gesorteerd op grootte – gesorteerd op dichtheid – defecten worden er uitgehaald

en als laatste:

Wordt de koffie ingepakt in zakken

En dan is de koffie klaar voor transport!

About Jessica Tolboom

Tot 2011 wist ik NIETS van koffie en pronkte er een Senseo op mijn aanrecht. Inmiddels ben ik Professioneel Barista & Baristatrainer en is mijn kennis over koffie door de jaren heen enorm gegroeid. Het leukste vind ik dan ook om mijn koffiekennis te delen met koffieliefhebbers.

Plaats een reactie