Je zult jezelf misschien wel afvragen, wat valt er te leren over koffie? Nou, heel veel! Op deze pagina lees je wat voor wondere wereld er schuilgaat achter koffie en wat Koffierevolutie.nl daarin kan betekenen.

Vraag jij jezelf de volgende dingen weleens af:

  • hoe de barista van jouw favoriete koffietent toch dat mooie hartje in de cappuccino schenkt?
  • hoe je een keuze moet maken in wat voor koffie/espressomachine je moet aanschaffen en waar je op moet letten tijdens de aanschaf?
  • hoe je van die mooie, gladde, glanzige en romige melkschuim krijgt?
  • hoe je weet welke koffie je moet kopen als je weer voor het schap in de supermarkt staat?

Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de wereld die er achter koffie schuilgaat en wil je jouw koffiekennis naar een hoger niveau tillen?

Dan ben je op de JUISTE plek beland!

Dit is hoe Koffierevolutie Jouw Kennis over Koffie naar een Hoger Niveau kan Tillen

Dit is mijn missie:

Ik wil de kennis en kwaliteit van koffie bij de mensen thuis én in de horeca naar een hoger niveau brengen. Ik vind namelijk dat de kennis over koffie en koffie zetten in Nederland bij zowel de consument als in de horeca te wensen overlaat. “Koffie is koffie” hoor ik nog zo vaak, maar inmiddels weet ik dat er zoveel meer is.

Uit ervaring weet ik dat er veel mensen zijn die maar al te graag meer uit hun koffie willen halen maar simpelweg niet weten hoe ze dit moeten aanpakken. Via ‘stap-voor-stap’ artikelen en heldere filmpjes probeer ik jouw koffiekennis naar een niveau te brengen waarvan je niet wist dat het bestond.

Ik wil graag mijn kennis op een laagdrempelige manier delen zodat iedereen er iets aan heeft. Of je nog maar net geïnteresseerd bent geraakt in koffie of al een doorgewinterde cafeïneveteraan bent, dit blog is voor iedereen geschikt zolang je maar een interesse hebt voor het ‘zwarte goud’.

Voel je trouwens vrij om je in te schrijven op mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan exclusieve informatie over koffie die je niet op het blog zult vinden.

Community


Als je graag je koffiekennis naar een hoger niveau wilt trekken is dat natuurlijk veel makkelijker met mensen om je heen die hetzelfde nastreven. Daarom zijn we actief bezig op Facebook om een leuke community op te bouwen van like-minded mensen.

Sluit je aan

Koffiekennis


Koffie associëren we met iets dat leuk is, nietwaar? Toch kan het maken van de ideale bak koffie soms kopzorgen geven. Met luchtige, informatieve en entertainende artikelen over koffie probeer ik jou dichter bij je ideale koffie te krijgen.

Lees onze artikelen

Haal je Koffiediploma


Voor de meest fanatieke koffieliefhebbers en professionele barista’s bieden wij het officiële SCA Barista Skills programma aan waarin je het Foundation, Intermediate en Professional Barista diploma kunt halen.


Bekijk de mogelijkheden

Ons Boek


Naast alle gratis informatie op de website hebben we ook een mooi en handig e-book dat alle informatie over koffie voor de beginnende barista samenvat. Met ruim 80 pagina’s aan koffiekennis is dit boek de meest complete handleiding voor de beginnende (thuis)barista in Nederland.

Bekijk het boek

Wat Kan Koffierevolutie Voor Jou Betekenen?

Afhankelijk van waar je naar op zoek bent is mijn website geschikt voor iedereen die zijn of haar koffiekennis wilt bijspijkeren. Dit kan zijn in de vorm van trainingen op locatie of online trainingen, maar ook het lezen van mijn gratis blog behoort tot de mogelijkheden.

Ik werk samen met grote bedrijven, maar ook geef ik trainingen aan particulieren. Wat dat betreft bedien ik dus zowel de zakelijke koffiemarkt als de thuiskoffie markt en die combinatie maakt mijn werk zo leuk 😀

Neem in ieder geval eens een kijkje naar mijn meest gelezen artikelen:

Nogmaals, de juiste kennis over koffie vormen de basis van jouw Koffie Avontuur. Blader daarom door de artikelen heen die op de website staan en probeer er zoveel mogelijk te lezen.

Bekijk al onze artikelen

Wie zitten er allemaal achter deze website?

Hoi, ik ben Jessica en ben de oprichter van deze website. Verder krijg ik hulp van mijn lieftallige vriend Maik. Samen vormen wij het team achter Koffierevolutie.nl. Wil je meer over ons te weten komen? Klik dan op de knop hieronder:

Lees meer over ons

Ik wil graag meer leren over de wondere wereld van de koffie. Hoe ga ik nu verder?

Te gek dat je interesse hebt in de wondere wereld van koffie. Het beste dat je kunt doen is je hieronder inschrijven voor mijn gratis Koffie Quiz. Na het maken van de quiz weet je hoe het gesteld is met je koffiekennis en kan ik je vanuit daar in de juiste richting sturen.