Uit de Koffierevolutie Trainingsruimte:

Beste Koffieliefhebber,

Ben jij gegrepen door het ‘koffie virus’ en wil je niets liever dan..

 • Leren hoe je de perfecte espresso maakt?
 • Ervoor zorgen dat elk shot dat je zet even goed en lekker is?
 • Mooi, glanzend melkschuim creëren?
 • De skills en kennis in huis hebben om je koffie carrière naar een hoger plan te tillen?

Schrijf je dan nu in voor de SCA Barista Skills Foundation training.

In deze SCA gecertificeerde training behandelen we alle basis kennis en leer je de skills die je nodig hebt om een goede barista te worden.

De training inclusief examen duurt een dag. De dag sluiten we af met een praktijk en theorie examen (maak je geen zorgen je krijgt genoeg tijd om te oefenen en de skills eigen te maken).

Meld Je DIRECT Aan Voor De Barista Foundation Training!

De Onderwerpen Die We In Deze Training Behandelen Zijn: 

Koffiebonen:

 • Hoe groeien ze en waar komen ze vandaan 
 • Alles over Arabica en Robusta 
 • Versheid en bewaren

Branden: 

 • Hoe worden koffiebonen gebrand
 • Branden en smaak

Hardware: 

 • Espressomachine, molen en accessoires

Extractie: 

 • Hoe zet je een goede espresso 
 • Routine opbouwen

Melk: 

 • Opschuim techniek 
 • Inschenk techniek

Hygiëne en Service: 

 • Hoe veilig en schoon te werk gaan 
 • Wat is een barista 

Waarom Een Gecertificeerde Opleiding? 

De SCA (Specialty Coffee Association) is de overkoepelende organisatie die koffie trainingen ontwikkelt en erkende certificaten uitgeeft. Omdat koffiekennis hun ‘core business’ is weet je met dit certificaat dat je altijd de meest up to date skills en kennis krijgt.  

Dit certificaat wordt wereldwijd herkent, je kunt dus praktisch overal aan de slag als barista. 

De SCA Barista Skills Foundation Training Samengevat:

 • SCA Barista Skills Foundation training  
 • We beginnen de dag om 09.30u en eindigen om 17.00u 
 • Inclusief gebruik van ons materiaal 
 • Locatie: ons trainingscentrum in Amersfoort (centraler in NL krijg je het niet) 
 • Goed met het OV te bereiken, dichtbij het centrum en gratis parkeren
 • Minimaal 2 en maximaal 6 deelnemers 
 • Veel ruimte tijdens de training voor oefenen, proeven, leren en groei
 • Inclusief examen en certificaat 
 • Prijs € 349,- p.p. inclusief BTW 

Deze Extra Bonussen Zijn Ook Inbegrepen Als Je De Training Bij Ons Volgt

 • Een reader
 • Vega(n) lunch 
 • en.. een bezoek aan een koffie branderij 

Klik hier om een datum te selecteren en je aan te melden

Waarom Zou Ik De Training Bij Jou Volgen?

Om de kwaliteit van de SCA diploma’s te waarborgen mag niet zomaar iedereen deze trainingen geven en examens afnemen. Hiervoor dien je eerst jarenlange ervaring binnen de koffie te hebben.

Bovendien dien je een speciaal examen af te leggen waarna je een zogenaamde Authorized Sca Trainer bent. In Nederland zijn er overigens maar een kleine 30 aantal AST trainers te vinden.

Zelf ben ik sinds 2015 AST trainer en ben ik sinds 2011 werkzaam binnen de koffie. Voor die tijd wist ik NIETS van koffie. Ja, ik had thuis een Senseo apparaat staan en ik wist hoe ik die moest bedienen maar verder dan dat kwam ik niet.

Vandaag de dag train ik dagelijks (thuis)barista’s en koffieliefhebbers van elk niveau en voor verschillende grote opdrachtgevers.

De vraag waarom je juist bij mij een training zou moeten boeken kan ik beter laten beantwoorden door enkele cursisten die ik al heb mogen trainen.

Dit is Wat Cursisten Over Mijn Trainingen Zeggen:

Richard Limpens

Bijna twee jaar geleden ben ik met Jessica in contact gekomen tijdens een eerste baristatraining voor een nieuwe lichting Makro-medewerkers.

Zelf was ik al zeer geïnteresseerd in mijn professionele stappen in de koffiewereld, maar Jessica’s overtuigende enthousiasme en vermakende manier van kennis overbrengen hebben die interesse nog flink extra aangewoekerd.

Na de Barista Skills Foundation heb ik ook bij Jessica het Intermediate examen afgelegd en voltooid. Wat hierbij opgemerkt mag worden is het geduld, de duidelijkheid en de wil van Jessica om haar cursisten succesvol te laten slagen.

De opbouw van de cursus loopt samen met de snelheid van de cursisten. Er is voldoende ruimte voor vragen en Jessica zal niet alleen de examenstof behandelen maar ook persoonlijke ervaringen en anekdotes delen.

Dé persoonlijke touch is wat haar zo uniek maakt.

Al met al maakt Jessica het voor haar cursisten leerzaam, goed volgbaar, erg duidelijk en meer dan compleet. Ze kan haar kennis en enthousiasme goed overbrengen en dat maakt haar een toptrainer!

Bas Voigt

Ik heb op een gezellige informele manier in één dag meer geleerd over koffie dan ik in de jaren daarvoor heb geleerd. Jessica weet je te blijven boeien en straalt één en al koffiepassie uit.

Jos en Annemarie Bastiaanssen

Heel leerzame cursus gehad bij Jessica. Echt veel kunnen oefenen.
Duidelijke en rustige uitleg. Niet in zo’n snel tempo zoals tegenwoordig alles gaat. Dat vonden wij (al wat ouder) heel erg fijn. Wij vinden deze cursus bij Jessica een aanrader. Hier kunnen veel bedrijfjes wat van leren. Super!

Anthony Heutink

Super cursus gehad, veel info en veel praktijk, veel geleerd over koffie en kwaliteit en hoe dit te bereiken en te fine tunen op zowel molen als machine, latte art schenken word nog wel even oefenen voor mij, maar techniek is mij duidelijk. Nu in praktijk oefenen en kwaliteit verbeteren en dingen aanpassen zodat ook wij een super koffie gaan serveren.

Jessica bedankt voor de cursus en jouw enthousiasme en kennis die je gedeeld hebt en tot gauw op het examen. Kortom een aanrader!

Melvin Witteveen

Bij Jessica SCA foundation training gevolgd en examen gedaan. Prima cursus en erg goede machines en molens om alles goed in de praktijk te kunnen oefenen. Fijne cursuslocatie.

Daarnaast laatst het erg handige barista handboek bij haar besteld. Daarin staan erg goede tips en uitleg om je barista skills te verbeteren!

Elianne Oudendijk

Recent hebben wij de basis training gekregen van Jessica.

Wat een vakvrouw, vol passie en enthousiasme heeft zij ons bijgeschoold op het gebied van koffie en de boon. Daarna zijn we aan de gang gegaan met het afstellen van de machine en het maken van het juiste microschuim. Hierbij gaf zij ons continue tips en trucs zodat we dit uiteindelijk in de praktijk kunnen uitvoeren.

Ben je aan het stoeien met je koffies of toe aan dat stukje extra verdieping dan is dit echt een aanrader, er word vol passie en liefde verteld, uitgelegd en geoefend, het is alles behalve langdradig! Een leuke smaakvolle ervaring!

 

Klik Hieronder Op De Nu Aanmelden Knop
Om Jouw Training Te Boeken!

 

Ik meld me aan voor de Foundation Barista Skills Training op een nog nader te bepalen datum van 9:30u – 17:00u in Amersfoort.

(Op de volgende pagina kies je een datum die jou uitkomt)

Daarnaast krijg ik er als bonus GRATIS bij:

 • Goed verzorgde lunch op de trainingsdag
 • Een reader zodat je later alles nog kunt teruglezen
 • Een bezoek aan een koffiebranderij

€349

Incl. BTW

 

Nu Aanmelden


 

 

Recent hebben wij de basis training gekregen van Jessica.

Wat een vakvrouw, vol passie en enthousiasme heeft zij ons bijgeschoold op het gebied van koffie en de boon. Daarna zijn we aan de gang gegaan met het afstellen van de machine en het maken van het juiste microschuim. Hierbij gaf zij ons continue tips en trucs zodat we dit uiteindelijk in de praktijk kunnen uitvoeren.

Ben je aan het stoeien met je koffies of toe aan dat stukje extra verdieping dan is dit echt een aanrader, er word vol passie en liefde verteld, uitgelegd en geoefend, het is alles behalve langdradig! Een leuke smaakvolle ervaring!

Elianne Oudendijk

Je Hoeft Niet Nu Te Beslissen… Volg De Training en Bepaal Achteraf of het Je Geld Waard Was

Uiteraard ben ik ervan overtuigd dat je mijn training te gek gaat vinden en dat ik je onwijs veel kan leren op koffiegebied.

Maar als je toch niet 100% happy bent met de training of niet kreeg wat je ervan verwachtte…

Laat het me dan direct na de training weten of stuur me later een mailtje en ik stort je geld direct terug naar waar het vandaan kwam.

Serieus.

Ik ben alleen tevreden als mijn cursisten ook tevreden zijn en écht iets geleerd hebben.

Op jouw succesvolle koffie avontuur,

Jessica Tolboom

Oprichter Koffierevolutie.nl

Jij Hebt Vragen, Ik Heb Antwoorden


Is de Foundation Barista Skills Training voor iedereen geschikt?

In principe wel, alleen is dit wel een echte beginnerstraining. Weet jij dus al veel over koffie en heb je al een aantal jaar ervaring dan is de Intermediate Training meer geschikt. Verder is de training het perfecte startpunt voor iedereen die meer te weten wil komen over koffie en de wereld die erachter schuilgaat. Dit kunnen (thuis)barista’s, net beginnende barista’s, koffieliefhebbers of enthousiastelingen zijn.

Hoe ziet de dag er globaal uit?

We beginnen de dag natuurlijk met een lekkere bak koffie 🙂 Daarna doen we een kort voorstelrondje. Hierna begin ik met een stukje theorie waarna we al snel achter de machine duiken om te oefenen. Vervolgens wisselt theorie en praktijk elkaar af gedurende de dag. Verder verzorg ik een lekkere en voedzame lunch die ons door de dag heen helpt. We sluiten af met het examen.

Hoe werkt jouw ‘niet-goed-geld-terug’ garantie?

Ik sta 100% achter de manier waarop ik mijn trainingen geef en presenteer. Ik weet dan ook zeker dat ik jou naar volle tevredenheid een leuke en informatieve dag kan bezorgen. Maar om alle twijfel bij je weg te nemen heb ik een ‘niet-goed-geld-terug’ garantie in het leven geroepen. Als je om wat voor reden niet tevreden bent met de training of geen leuke dag hebt gehad dan stort ik je geld zonder pardon terug. Laat het me direct na de training weten of stuur me later een mailtje. Ik ben alleen tevreden als jij ook tevreden bent.

Is er ook een kans dat de training niet doorgaat?

Ja. De training gaat pas door als er minimaal 2 deelnemers zijn. In het zeldzame geval dat dit voorkomt kun je er voor kiezen om je geld terug te krijgen of om je in te schrijven voor een andere datum.

Ik wil graag met meerdere personen komen naar de training. Kan dit?

Jazeker! Op de afrekenpagina kun je aangeven met hoeveel personen je wilt komen. Het maximaal aantal deelnemers per training is 6.

Moet ik een koffie workshop hebben gevolgd voordat ik de Foundation Training kan volgen?

Nee, alhoewel het natuurlijk mooi meegenomen is.

Wanneer vindt het examen plaats en waar?

Het examen vindt aan het einde van de training plaats.

Waar en hoe laat wordt ik verwacht voor de training?

Als je de betaling voor de training hebt afgerond ontvang je van mij een bevestiging per mail waarin ik laat weten waar en op welk tijdstip je verwacht wordt.

Waarom zou ik de training bij jou boeken en niet bij een andere aanbieder?

Je bent uiteraard vrij om te kiezen waar je jouw koffiekennis wilt opdoen. Mijn sterke punten tijdens een training zijn dat ik de stof vol enthousiasme behandel en altijd ruimte open laat voor vragen. Alhoewel we een bepaald curriculum moeten volgen van de SCA behandel ik altijd met plezier vragen die niets met het curriculum te maken hebben. Daarnaast zijn er al genoeg mensen die mijn trainingen naar volle tevredenheid hebben gevolgd. Enkele verhalen kun je op deze pagina lezen.

Ik zie op deze pagina geen datum staan, wanneer is de training precies?

De training vindt 1x per maand plaats in Amersfoort. Op de afrekenpagina kun je zelf een datum kiezen waarop je kunt. Staat er niets of kun je niet? Neem dan contact met me op via mail of telefoon.

Meld Je DIRECT Aan Voor De Barista Foundation Training!