“Geef Me Eén Dag en Je Zult Een Levenslange Basis Leggen Voor Het Zetten van Goede Koffie.”

Ook Jij Kunt Binnen Een Dag Leren Hoe Je Een Goede Espresso Zet en Mooi Melkschuim Kunt Krijgen!

Meld Je DIRECT Aan Voor De Barista Foundation Training!

Met officieel en wereldwijd erkend koffiediploma!

Uit de Koffierevolutie Trainingsruimte:

Beste Koffierookie,

Mijn naam is Jessica en tot 2011 wist ik NIETS van koffie. Ik liep met vragen rond die jij jezelf wellicht ook al meerdere malen hebt afgevraagd:

  • Waar komt koffie vandaan en hoe groeit het?
  • Hoe stel ik het beste mijn bonenmaler af?
  • Wat is het verschil tussen Arabica en Robusta?
  • Hoe beïnvloed ik de smaak van mijn espresso?
 • Hoe maak ik mooi melkschuim en schenk ik een figuurtje in de koffie?

Op die vragen én meer krijg je antwoord tijdens de SCA Foundation Barista Skills Training:

In deze wereldwijd erkende Foundation Barista Skills Training van de Specialty Coffee Association (SCA) leer je in een dag hoe je een koffiemolen kunt instellen en daarmee je smaak kunt beïnvloeden. Ook duiken we de latte art in en zorgen we ervoor dat je de basis legt voor mooie figuurtjes in de koffie.

Na het volgen van de training volgt er op een later tijdstip een examen. Als je het examen goed aflegt krijg je een officieel diploma dat je kunt gebruiken in bijvoorbeeld je werk als barista of in je marketing als je een (koffie)zaak hebt.

De 6 Modules die je binnen het SCA Trainingsprogramma kunt volgen

Denk je eens in hoe het zou zijn als je aan je vers gezette espresso nipt en je een smaaksensatie proeft waarvan je niet had gedacht dat die in je koffieboon zat.

Meld Je DIRECT Aan Voor De Barista Foundation Training!

Wat Heb Je Aan Een Koffiediploma?

Binnen de specialty koffiewereld wordt de kwaliteit bewaakt door een stichting: de Specialty Coffee Association (SCA).

Het Coffee Diploma System van de SCA bestaat uit een zestal modules die alle spectra van de koffiewereld beslaan. Deze zes modules zijn allemaal opgedeeld in drie niveaus: Foundation, Intermediate en Professional.

De module die je volgt in deze Foundation Training zijn de Barista Skills. Na het afronden van de training en het halen van het examen kun je aantonen dat je de Foundation Barista Skills onder de knie hebt.

Dit diploma wordt wereldwijd herkend, dus je kunt praktisch overal aan de slag als barista, maar het kan ook als nuttige marketingtool dienen.

In onderstaand filmpje wordt nogmaals duidelijk uitgelegd hoe het Koffie Diploma Systeem in zijn werk gaat:

Waarom Zou Ik De Training Bij Jou Volgen?

Om de kwaliteit van de SCA diploma’s te waarborgen mag niet zomaar iedereen deze trainingen geven en examens afnemen. Hiervoor dien je eerst jarenlange ervaring binnen de koffie te hebben.

Bovendien dien je een speciaal examen af te leggen waarna je een zogenaamde AST trainer bent. In Nederland zijn er overigens maar een kleine 30 aantal AST trainers te vinden.

Zelf ben ik sinds 2015 AST trainer en ben ik sinds 2011 werkzaam binnen de koffie. Voor die tijd wist ik NIETS van koffie. Ja, ik had thuis een Senseo apparaat staan en ik wist hoe ik die moest bedienen maar verder dan dat kwam ik niet.

Vandaag de dag train ik dagelijks (thuis)barista’s en koffieliefhebbers van elk niveau en voor verschillende grote opdrachtgevers.

De vraag waarom je juist bij mij een training zou moeten boeken kan ik beter laten beantwoorden door enkele cursisten die ik al heb mogen trainen.

Dit is Wat Cursisten Over Mijn Trainingen Zeggen:

Richard Limpens

Bijna twee jaar geleden ben ik met Jessica in contact gekomen tijdens een eerste baristatraining voor een nieuwe lichting Makro-medewerkers.

Zelf was ik al zeer geïnteresseerd in mijn professionele stappen in de koffiewereld, maar Jessica’s overtuigende enthousiasme en vermakende manier van kennis overbrengen hebben die interesse nog flink extra aangewoekerd.

Na de Barista Skills Foundation heb ik ook bij Jessica het Intermediate examen afgelegd en voltooid. Wat hierbij opgemerkt mag worden is het geduld, de duidelijkheid en de wil van Jessica om haar cursisten succesvol te laten slagen.

De opbouw van de cursus loopt samen met de snelheid van de cursisten. Er is voldoende ruimte voor vragen en Jessica zal niet alleen de examenstof behandelen maar ook persoonlijke ervaringen en anekdotes delen.

Dé persoonlijke touch is wat haar zo uniek maakt.

Al met al maakt Jessica het voor haar cursisten leerzaam, goed volgbaar, erg duidelijk en meer dan compleet. Ze kan haar kennis en enthousiasme goed overbrengen en dat maakt haar een toptrainer!

Bas Voigt

Ik heb op een gezellige informele manier in één dag meer geleerd over koffie dan ik in de jaren daarvoor heb geleerd. Jessica weet je te blijven boeien en straalt één en al koffiepassie uit.

Jos en Annemarie Bastiaanssen

Heel leerzame cursus gehad bij Jessica. Echt veel kunnen oefenen.

Duidelijke en rustige uitleg. Niet in zo’n snel tempo zoals tegenwoordig alles gaat. Dat vonden wij (al wat ouder) heel erg fijn. Wij vinden deze cursus bij Jessica een aanrader. Hier kunnen veel bedrijfjes wat van leren. Super!

Anthony Heutink

Super cursus gehad, veel info en veel praktijk, veel geleerd over koffie en kwaliteit en hoe dit te bereiken en te fine tunen op zowel molen als machine, latte art schenken word nog wel even oefenen voor mij, maar techniek is mij duidelijk. Nu in praktijk oefenen en kwaliteit verbeteren en dingen aanpassen zodat ook wij een super koffie gaan serveren.

Jessica bedankt voor de cursus en jouw enthousiasme en kennis die je gedeeld hebt en tot gauw op het examen. Kortom een aanrader!

Melvin Witteveen

Bij Jessica SCAE foundation training gevolgd en examen gedaan. Prima cursus en erg goede machines en molens om alles goed in de praktijk te kunnen oefenen. Fijne cursuslocatie.

Daarnaast laatst het erg handige barista handboek bij haar besteld. Daarin staan erg goede tips en uitleg om je barista skills te verbeteren!

Jij Bent Op Zoek Naar Kennis Over Koffie, de SCA en Ik Geven Je Resultaat

De SCA Foundation Barista Skills Training is een dagtraining die ervoor zorgt dat:

 • Je de bewezen formule leert voor het zetten van consistent goede koffie en espresso – Je leert hoe je zelfs uit de goedkoopste koffie nog een prima bakkie kunt zetten.
 • Er niet weer tientallen liters melk onnodig verspild worden – Je legt de basis voor goed melkschuim waarop je verder kunt bouwen en jezelf en je gasten kunt imponeren met mooie en professionele latte art in de koffie.
 • Jouw koffiekennis een stevige fundering krijgt – Op deze fundering kun je vervolgens heel gericht je kennis over koffie gaan stapelen waarbij je geen tijd verspilt aan onjuiste ‘populaire’ koffiewijsheid.

Bekijk ook onderstaand filmpje waarin wordt uitgelegd hoe de Barista Skills Module er precies uit ziet:

De SCA Foundation Barista Skills Training Bestaat uit Onderstaande Twee Onderdelen

Tijdens de dagtraining behandelen we onderstaande onderwerpen waarbij we theorie en praktijk afwisselen zodat de training dynamisch en energiek blijft.

Onderdeel 1: Theorie
  • Wat is de achtergrond van koffie? Waar is het ontstaan en hoe is het in ons dagelijks leven beland?
  • Waar komt koffie vandaan en hoe groeit het?
 • Hoe zit het met de versheid van koffie, hoe herken je het en hoe pas je het toe?
Onderdeel 2: Praktijk
  • Je leert omgaan met een espressomachine en bonenmaler.
  • We behandelen de basis van het extractie proces waarbij je leert hoe je de smaak van je espresso kunt beïnvloeden.
  • Je leert stap voor stap welke routine je kunt aanhouden als je achter de machine staat – van doseren tot tampen.
  • Je leert hoe je melk kunt opschuimen en hoe je latte art schenkt.
 • We bespreken het belang van onderhoud en hoe je het schoonmaken van je materiaal het beste kunt aanpakken.
Wie, Waar, Wanneer en Hoe?
  • De Barista Skills Foundation is een dagtraining en kost €347,- (incl. BTW). Dit is inclusief gebruik van materiaal, een reader en lunch.
  • De training is van 9:30u – 16:30u op een datum die je tijdens het afrekenproces kunt kiezen.
 • Voor wie: Thuisbarista’s, beginnende barista’s, koffie liefhebbers en enthousiastelingen.
  • Het maximale aantal deelnemers is 6. Het minimale aantal deelnemers is 2.
 • De training vindt plaats in Amersfoort.

Het Officiële SCA Barista Skills Foundation Examen

(€ 60,- waarde)

Na het afleggen van de dagtraining volgt er op een ander tijdstip een examen (à 1 uur).

Tijdens dit examen dien je aan te kunnen tonen dat je de Foundation Barista Skills onder de knie hebt.

Zodra je het examen goed aflegt ontvang je een officieel SCA diploma dat wereldwijd wordt erkend binnen de koffiewereld.

Met dit papiertje kun je vervolgens makkelijker aan het werk als barista, je kunt het als marketingtool gebruiken in jouw horecazaak of je kunt je vrienden ermee imponeren ;-).

Elianne Oudendijk over de Foundation Training

Recent hebben wij de basis training gekregen van Jessica.

Wat een vakvrouw, vol passie en enthousiasme heeft zij ons bijgeschoold op het gebied van koffie en de boon. Daarna zijn we aan de gang gegaan met het afstellen van de machine en het maken van het juiste microschuim. Hierbij gaf zij ons continue tips en trucs zodat we dit uiteindelijk in de praktijk kunnen uitvoeren.

Ben je aan het stoeien met je koffies of toe aan dat stukje extra verdieping dan is dit echt een aanrader, er word vol passie en liefde verteld, uitgelegd en geoefend, het is alles behalve langdradig! Een leuke smaakvolle ervaring!

Je Hoeft Niet Nu Te Beslissen… Volg De Training en Bepaal Achteraf of het Je Geld Waard Was

Uiteraard ben ik ervan overtuigd dat je mijn training te gek gaat vinden en dat ik je onwijs veel kan leren op koffiegebied.

Maar als je toch niet 100% happy bent met de training of niet kreeg wat je ervan verwachtte…

Laat het me dan direct na de training weten of stuur me later een mailtje en ik stort je geld direct terug naar waar het vandaan kwam.

Serieus.

Ik ben alleen tevreden als mijn cursisten ook tevreden zijn en écht iets geleerd hebben.

Normale prijs Foundation Training: €347.00
Normale prijs Foundation examen: €60.00

Totaalprijs: €407.00

Omdat jij vandaag deze site bezoekt, krijg je de mogelijkheid om onze Foundation Training ter waarde van €407.00 aan te schaffen voor de speciale prijs van €347

Klik Hieronder Op De Nu Aanmelden Knop
Om Jouw Training Te Boeken!

Ik meld me aan voor de Foundation Barista Skills Training op een nog nader te bepalen datum van 9:30u – 16:30u in Amersfoort.

(Op de volgende pagina kies je een datum die jou uitkomt)

Daarnaast krijg ik er als bonus GRATIS bij:

  • Goed verzorgde lunch op de trainingsdag
  • Een reader zodat je later alles nog kunt teruglezen
  • Het examen dat op een later tijdstip wordt afgenomen

407.00 €347Kan Jessica Tolboom zeker aanbevelen.

Niet alleen de Latte Art maar haar weblog en ook haar workshops.

Ge Coopmans

Je krijgt op een cursus veel informatie en ik vind het erg fijn dat je de hele dag door afwisselt met stukjes theorie en praktijk.

Milou Vink

Op jouw succesvolle Koffie avontuur,

Jessica
Oprichter Koffierevolutie.nl

P.S. Vergeet niet dat je 0,0% financieel risico loopt met mijn wereldberoemde ‘niet-goed-geld-terug’ garantieAls je de training achteraf niet waardevol vond stort ik zonder vragen AL je geld met liefde terug. Meld je daarom nu aan!

Jij Hebt Vragen, Ik Heb Antwoorden

V: Is de Foundation Barista Skills Training voor iedereen geschikt?

A: In principe wel, alleen is dit wel een echte beginnerstraining. Weet jij dus al veel over koffie en heb je al een aantal jaar ervaring dan is de Intermediate of zelf Professional Training meer geschikt. Verder is de training het perfecte startpunt voor iedereen die meer te weten wil komen over koffie en de wereld die erachter schuilgaat. Dit kunnen (thuis)barista’s, net beginnende barista’s, koffieliefhebbers of enthousiastelingen zijn.

V: Moet ik de Introduction to Coffee succesvol hebben afgerond voordat ik de Foundation Training kan volgen?

A: Nee, alhoewel het natuurlijk mooi meegenomen is.

V: Wanneer vindt het examen plaats en waar?

A: Het examen plannen we samen in op een dag en tijdstip dat het jou uitkomt. Het examen vindt plaats op dezelfde locatie in Amersfoort als waar de training is.

V: Waar en hoe laat wordt ik verwacht voor de training?

A: Als je de betaling voor de training hebt afgerond ontvang je van mij een bevestiging per mail waarin ik laat weten waar en op welk tijdstip je verwacht wordt.

V: Hoe ziet de dag er globaal uit?

A: We beginnen de dag natuurlijk met een lekkere bak koffie 🙂 Daarna doen we een kort voorstelrondje. Hierna begin ik met een stukje theorie waarna we al snel achter de machine duiken om te oefenen. Vervolgens wisselt theorie en praktijk elkaar af gedurende de dag. Verder verzorg ik een lekkere en voedzame lunch die ons door de dag heen helpt.

V: Waarom zou ik de training bij jou boeken en niet bij een andere aanbieder?

A: Je bent uiteraard vrij om te kiezen waar je jouw koffiekennis wilt opdoen. Mijn sterke punten tijdens een training zijn dat ik de stof vol enthousiasme behandel en altijd ruimte open laat voor vragen. Alhoewel we een bepaald curriculum moeten volgen van de SCA behandel ik altijd met plezier vragen die niets met het curriculum te maken hebben. Daarnaast zijn er al genoeg mensen die mijn trainingen naar volle tevredenheid hebben gevolgd. Enkele verhalen kun je op deze pagina lezen.

V: Hoe werkt jouw wereldberoemde ‘niet-goed-geld-terug’ garantie?

A: Ik sta 100% achter de manier waarop ik mijn trainingen geef en presenteer. Ik weet dan ook zeker dat ik jou naar volle tevredenheid een leuke en informatieve dag kan bezorgen. Maar om alle twijfel bij je weg te nemen heb ik mijn wereldberoemde ‘niet-goed-geld-terug’ garantie in het leven geroepen. Als je om wat voor reden niet tevreden bent met de training of geen leuke dag hebt gehad dan stort ik je geld zonder pardon terug. Laat het me direct na de training weten of stuur me later een mailtje. Ik ben alleen tevreden als jij ook tevreden bent.

V: Ik zie op deze pagina geen datum staan, wanneer is de training precies?

A: De training vindt 1x per maand plaats in Amersfoort. Op de afrekenpagina kun je zelf een datum kiezen waarop je kunt. Staat er niets of kun je niet? Neem dan contact met me op via mail of telefoon.

V: Ik wil graag met meerdere personen komen naar de training. Kan dit?

A: Jazeker! Op de afrekenpagina kun je aangeven met hoeveel personen je wilt komen. Het maximaal aantal deelnemers per training is 6.

V: Is er ook een kans dat de training niet doorgaat?

A: Ja. De training gaat pas door als er minimaal 2 deelnemers zijn. In het zeldzame geval dat dit voorkomt kun je er voor kiezen om je geld terug te krijgen of om je in te schrijven voor een andere datum.

Meld Je DIRECT Aan Voor De Barista Foundation Training!