Tampen, aanstampen, compact maken, je weet wel; dat moment vlak voordat je de filterdrager in de zetgroep draait waarbij je de gemalen koffie in het filterbakje drukt met een tamper. […]
Het is half december en het zijn nog maar een paar nachtjes slapen voordat de kerstdagen beginnen. Ik hoop dat je leuke plannen hebt om deze (meestal) gezellige dagen door […]
Decaf koffiebonen: het zwarte schaap van de familie. We weten dat het er is maar we besteden er liever geen aandacht aan. Want als je koffie drinkt, waarom zou je […]
Gewone koffie, ik hoor het zoveel mensen bestellen. Maar wat is eigenlijk ‘gewone’ koffie? Hebben we het dan over smaak, soort drank of zetmethode? Of misschien wel een combinatie? Eigenlijk […]
In dit arikel wil ik het graag hebben over de koffiemolen. Het meest (onverdiend) ondergewaardeerde en onderbelichte stukje materiaal op de bar en aanrecht. En laat ik je dit meteen […]